Over Marijke van Langen

Ik ben Marijke van Langen (1977), avonturier, wilderniscoach, schrijfster en biologe. Ik ben tevens werkzaam bij een natuurbeheerorganisatie. In 2001 leerde ik Bastiaan en Laura kennen van Stichting Kokopelli. Zowel bij hen als andere wildernisscholen volgde ik vele overlevingscursussen. De passie die ik als kind al had voor natuur en het buiten zijn, heeft zich in al die jaren enorm verdiept. Overleven werd leven. Ik wil deze oeroude lessen in leven graag doorgeven. In 2006 heb ik daarom Wildernisschool De Kleine Wilg opgericht. Sinds die tijd verzorg ik de jaartraining Nature awareness en Nature mentoring, workshops, (kinder)activiteiten en natuurlijke helingsessies.

In 2017 heb ik Leadership by Nature opgericht waar ik individuele coachingstrajecten gericht op authentiek leiderschap en trajecten voor teamontwikkeling verzorg. Ook bij Leadership by Nature staat natuur centraal. Zie ook: leadershipbynature.nl.

De lessen in leven en overleven inspireerden mij om in 2007 een grote voettocht te maken van Amsterdam naar Sint Petersburg in Rusland. Mijn reis eindigde uiteindelijk in de Altaj in Siberië. In december 2010 is dit reisverhaal gepubliceerd in het boek: Gewoon gaan, te voet naar Rusland.

Om te leren omgaan met een grote intuïtieve kracht heb ik de vierjarige opleiding tot lightworker bij het instituut voor Mens en Intuïtie gevolgd. Tevens volgde ik een opleiding tot coach bij de academie voor coaching en counseling, met als specialisatie natuurcoaching.

Zowel in het overleven in de natuur, als in het intuïtieve werk, als in de vechtsport die ik beoefende, vormt bewustwording van wie je bent en de verbinding met je natuurlijke omgeving (zowel met mensen als met natuur) een leidraad.

Bij alle drie mijn passies worden het fysieke, het energetische en het spirituele verbonden met elkaar. Een combinatie die je terug zult vinden in de workshops, cursussen en begeleiding die ik bied.

Waar dit alles vandaan komt?

Mijn grootste leermeesters zijn de dieren en planten in het bos. Elke tocht is een avontuur en elke keer leer ik iets nieuws. Sinds 2001 ben ik verbonden met Stichting Kokopelli van Bastiaan Dolmans en Laura Liefting. Zij geven al jarenlang overlevingscursussen in Nederland. Stichting Kokopelli heeft zijn wortels in de Trackerschool van Tom Brown in de VS. Tom Brown is een blanke man die sinds zijn zevende is “opgeleid” door een apache indiaan genaamd Stalking Wolf. Naast Kokopelli, volgde ik cursussen bij Wilderness Awareness school, de school van Jon Young, de eerste leerling van Tom Brown. De lesmethode is gebaseerd op de coyote teaching en 8 shields mentoring benadering van Jon Young.

Klik hier voor informatie over mijn boeken