Publicaties

Rapa Nui, avontuur in de Stille Zuidzee

Rapa Nui neemt je mee naar een klein eiland middenin de Stille Oceaan. Als kind zag ze op tv hoe de mysterieuze beelden van Paaseiland ogen kregen. Nu, jaren later, besluit ze haar oude verlangen te verwezenlijken en reist ze af naar de andere kant van de wereld om de mooi in het echt te zien. Jeugddroom of jeugddrama? Wat is het dat haar beweegt? Waarom is deze reis zo belangrijk voor haar?

Onmoetingen met gastvrije eilandbewoners volgen als ze het eiland en haar cultuur verkent. Wanneer ze besluit alleen en te voet het eiland te doorkruisen mengen de beelden in het heden zich met beelden uit het verleden. Een bijzonder avontuur roept.

Bestellen kan bij alle boekhandels en webwinkels. Of stuur een mail naar: info@wildernisschooldewilg.nl o.v.v. bestelling boek plus je adres. Het boek is te bestellen voor 17,95 euro plus verzendkosten.

Rapa Nui, avontuur in de Stille Zuidzee
Marijke van Langen
ISBN: 978-90-825-5494-6
Vaste prijs: 17,95 euro

Groenland op blote voeten

Een ontmoeting met een sjamaan uit Groenland doet haar naar dit onbekende, met ijs bedekte eiland afreizen. Ze wil kennis maken met het land en haar bewoners, maar raakt onverwachts teruggeworpen op zichzelf in de immense vlakten van het poolgebied. Deze desolate wildernis daagt haar uit. Opnieuw blijkt een fysieke reis tevens een innerlijke reis in zich mee te dragen. Doet het smeltende ijs van de ijskap het ijs in haarzelf smelten? Het land krijgt haar in zijn greep en ze keert terug voor een volgende reis. Wordt een lang gekoesterde droom werkelijkheid?

Een boeiend reisverhaal over een bijzonder land, over wildernis, over een krachtig volk, over sjamanen en over klimaatverandering. In drie delen maakt de lezer kennis met de cultuur van de Inuit en de wilde natuur van het poolgebied.

Bestellen kan bij alle boekhandels en webwinkels. Of stuur een mail naar: info@wildernisschooldewilg.nl o.v.v. bestelling boek plus je adres. Het boek is te bestellen voor 22,95 euro plus verzendkosten.

Groenland op blote voeten
Marijke van Langen
ISBN: 978-90-825-5497-7
Vaste prijs: 22,95 euro

Terug naar de Altaj

Ze moet terug. De bergen van de Altaj roepen haar opnieuw. Drie jaar eerder bezocht ze deze streek, na een voettocht van Amsterdam naar Rusland. Een ingrijpende gebeurtenis heeft haar leven echter volledig op zijn kop gezet. Nu reis ze opnieuw af naar dit bijzondere gebied op de grens met Siberië en Mongolië. In de Mongoolse Altaj maakt ze kennis met de mensen van de steppen, de Kazachen en Mongolen en met een illuster reisgezelschap. Reizend over de wonderschone vlakten kijkt ze terug en in de stilte van de bergen probeert ze het gebeurde een plek te geven en weer grip te krijgen op haar leven.

Opnieuw een open en waargebeurd verhaal waarin de lezer meegenomen wordt in de belevenissen van deze bijzondere vrouw.

Bestellen kan bij boekhandels en webwinkels. Of stuur een e-mail naar info@wildernisschooldewilg.nl onder vermelding van bestelling boek en je adres. Het boek is te bestellen voor 19,95 euro plus verzendkosten.

Terug naar de Altaj
Marijke van Langen
ISBN 978-90-825-5490-8
Vaste prijs € 19,95

Gewoon gaan – te voet naar Rusland

Een meeslepend, waar en oprecht verhaal van een jonge vrouw die alleen te voet vertrekt vanuit Amsterdam naar St. Petersburg. Op haar eigen open wijze vertelt ze over de mooie en bijzondere ontmoetingen met mensen onderweg, over haar beleving van de natuur en de levensvragen die ze in de rust van het lopen bij zichzelf tegenkomt. Door de persoonlijke schrijfstijl wandel je als lezer mee op deze bijzondere tocht. Het verhaal wordt afgewisseld met schetsen, gedichten en liedjes die ze onderweg maakt. Een zeer persoonlijk, boeiend reisverhaal met een onmiskenbare spirituele inslag.

Bestellen kan bij de boekhandel of webwinkels. Of stuur een mail naar info@wildernisschooldewilg.nl onder vermelding van bestelling boek en je adres. Het boek is te bestellen voor 23,95 euro plus verzendkosten.

Gewoon gaan – te voet naar Rusland
Marijke van Langen
ISBN 978-90-825-5492-2
Vaste prijs € 23,95